miercuri, decembrie 6

Vă mulţumesc din tot sufletul!

Pasi prin ViataSe spune că nimic din ceea ce apare în viaţa noastră nu e întâmplător. De-a lungul anilor, mi-am dat seama că e adevărat acest lucru. În cazul meu, nicio întâlnire sau reîntâlnire cu anumite persoane, nicio propunere pe care am primit-o sau activitate în care m-am implicat nu au fost întâmplătoare, ele au dat „roade” după o vreme, am înţeles că aşa trebuia să fie, că toate fac parte din destinul meu.

Tatăl meu avea o vorbă: „Deşi ne naştem dezbrăcaţi, toţi avem o scrisoare în buzunar. E scrisoarea destinului nostru”. Când am auzit prima oară aceste cuvinte, n-am înţeles ce vrea să spună, eram prea mică. Mă întrebam: „În ce buzunar poate fi scrisoarea aia, dacă bebeluşul se naşte dezbrăcat?!?”. Pe parcursul anilor, crescând şi maturizându-mă, am mai auzit aceste cuvinte rostite de tata şi, în timp, le-am priceput sensul.

În ceea ce priveşte romanul „Paşi prin viaţă”, pe care l-am lansat în 16 noiembrie 2019, nimic nu a fost întâmplător. Nici reîntâlnirea mea după mulţi ani cu Vasile Mincu – fost coleg de facultate şi membru al grupului umoristic VOUĂ; nici faptul că lucrând 12 ani la cotidianul AZI l-am întâlnit pe jurnalistul Octavian Ştireanu, care a schimbat „traiectoria” mea profesională; nici colaborarea mea la Crucea Roşie Română, când am cunoscut mai bine nişte artişti talentaţi şi generoşi – Margareta Pâslaru, Ovidiu Komornyik, Monica Davidescu; nici faptul că fiind iubitoare de muzică rock şi participând la concerte, i-am cunoscut pe marele campion Ivan Patzaichin, pe artişti ca Florian Stoica şi Victor Solomon; nici faptul că fiind ziarist, mi-am „intersectat drumul” cu alte mari campioane ale sportului – Laura Badea, Violeta Beclea, Ionela Tîrlea şi, prin intermediul lor, cu Maricica Puică, Doina Melinte, Constantina Diţă; nici întâlnirea mea, la un eveniment organizat de o ambasadă, cu Aurel Pavel; nici faptul că implicându-mă în activităţi caritabile, am cunoscut-o pe Cristina Copos; nici conjunctura prin care am ajuns ziarist la AGERPRES (unde lucrez şi în prezent), aici cunoscând mulţi jurnalişti buni, iar cu o parte dintre ei – dincolo de relaţia de colegialitate – am legat o prietenie frumoasă. Şi nici faptul că Dumnezeu mi-a dat nu doar şansa de a fi mama unui băiat cu suflet bun, cu care mă mândresc, ci şi pe aceea de a avea o familie… extinsă (adică verişori/verişoare, nepoţi/nepoate) care îmi este întotdeauna aproape. Precizez că nu sunt bunică – deocamdată -, nepoţii şi nepoatele despre care vorbesc sunt copiii verişorilor/verişoarelor mele, pentru că nu am nici fraţi/surori.

cu Dan la lansare

Pe de altă parte, nu întâmplător am cunoscut jurnalişti ca Maria Gheorghiu (ea fiind, în primul rând, un nume de referinţă în muzica folk românească), Olivia Sima, Andreea Billig.

Toţi cei despre care am amintit au avut un rol important în mediatizarea, publicarea şi lansarea cărţii „Paşi prin viaţă” – unii în calitate de sponsori, alţii în calitate de parteneri sau susţinători.

Nu întâmplător îi amintesc, la final, pe aceia care sunt „vinovaţi” pentru faptul că m-am hotărât să scriu acest roman, m-au încurajat şi mi-au spus „Trebuie să scrii, ca să ajuţi un copil talentat! Tu poţi să faci asta!”. Ei sunt prietenii de la Fundaţia VOUĂVasile Mincu, Adrian „Bitză” Pătraşcu, Anca Pătraşcu. Aşa am scris romanul. Şi m-am bucurat foarte mult că odată cu lansarea lui, a putut fi lansată şi o carte cu povestiri care poartă semnătura unei fetiţe talentate – Ines Niţescu.

 

carte Inesdoua carti

* Mulţumesc Fundaţiei VOUĂ! – care a avut ideea de a mă pune la treabă, care m-a încurajat să scriu acest roman şi m-a determinat să duc la final tot ceea ce aveam de făcut. Am fost foarte bucuroasă când am răsfoit, împreună cu membrii fundaţiei, proba de tipar a cărţii.

 

proba de tiparproba de tipar

* Mulţumesc sponsorilor! Primii oameni la care am apelat pentru susţinere financiară au fost aceia pe care îi simt aproape de suflet şi care au fost generoşi în realizarea dorinţei mele de a publica romanul „Paşi prin viaţă”. Acestora li s-au alăturat alţi oameni, la fel de generoşi, prieteni ai Fundaţiei VOUĂ de mulţi ani. 

 

DentalMed – www.dental-med.ro

Cofetăria ANA – www.anaco.ro

Cofetaria Ana

Liceul Teoretic „Şcoala mea” – www.scoala-mea.com

Liceul teoretic scoala mea 

InkORPORATE PRINT  – www.inkorporate.ro

Inkorporate

J’Info Tours – www.jinfotours.ro

JInfo Tours

Stalinskaya – www.stalinskaya.com

Stalinskaya

Free-Land – www.free-land.ro

Freeland

Pasha Cafe – www.pashacafe.ro

Pasha Cafe

Pelin de Urlaţi – www.domeniileurlati.ro

pelin de urlati

* Mulţumesc partenerului media – Agenţia Naţională de Presă AGERPRES!

 Pe lângă faptul că a fost partener media, AGERPRES a asigurat şi tipărirea cărţii. Le mulţumesc şi colegilor mei care au avut răbdarea de a tipări, a pune în ordine, a tăia şi a lega toate paginile cărţii – Gabi Vîlceanu şi Doina Tihon.

Agerpes

* Mulţumesc partenerilor!

 

Ovidiu Komornyik

cu Ovidiu la lansare 

Campioanele sportului românesc Violeta Beclea, Laura Badea, Ionela Tîrlea, Doina Melinte, Maricica Puică, Constantina Diţă

campioane

 

* Mulţumesc susţinătorilor!

 

Octavian Ştireanu – care a scris prefaţa romanului „Paşi prin viaţă” şi a vorbit despre carte la evenimentul lansării.

Maria Gheorghiu – care, pe lângă faptul că a cântat la evenimentul lansării cărţii, m-a invitat în emisiunea „Întâlniri capitale” de la postul radio Bucureşti FM.

Maria Gheorghiu

Olivia Sima – care m-a invitat în emisiunea „Pauza mare” de la postul Radio România Internaţional.

Olivia Sima

Andreea Billig – care a publicat pe site-ul kudika.ro un interviu cu mine.

 

Victor Solomon şi Florian Stoica (trupa CONEXIUNI) – care atunci când au aflat că voi lansa o carte, au spus „Venim şi noi! Vrem să cântăm!”. Din nefericire, Florian a plecat spre Cer cu doar trei zile înainte de lansare (13 noiembrie 2019)…

Victor Solomon şi Florian Stoica

* Mulţumiri celor care au scris atât de frumos despre mine – Octavian Ştireanu, Ivan Patzaichin, Margareta Pâslaru, Ovidiu Komornyik, Monica Davidescu. Testimonialele lor şi mesajul transmis de fiecare dintre ei au ajuns la aceia care, citindu-le, au cumpărat cartea. Sper ca mulţumirile mele să ajungă şi la Ivan, pentru că şi el a plecat la Cer, în ziua de 5 septembrie 2021…

Octavian Ştireanu

testimonial Stireanu

 

Ivan Patzaichin

testimonial Ivan

Margareta Pâslaru

testimonial Margareta

Ovidiu Komornyik

testimonial Ovidiu

Monica Davidescu

testimonial Monica


* Mulţumiri prietenelor mele jurnaliste
, care au corectat textul cărţii – Doina Lecea şi Adelina Constantin!

Adelinei îi mulţumesc şi pentru cuvintele frumoase spuse despre carte şi despre mine, la evenimentul lansării.

Adelina

* Mulţumiri tuturor prietenilor care au fost prezenţi la evenimentul lansării romanului „Paşi prin viaţă”, dar şi prietenilor care au solicitat/cumpărat cartea!

Cartea poate fi comendată în continuare pe pagina de facebook dedicată, iar începând cu 1 iunie 2022, şi aici, pe blogul meu.

https://www.facebook.com/PASIPRINVIATA.carte.MarinaBadulescu

https://marinabadulescupress.ro/pasi-prin-viata

 

 

 

 

 

Apreciază si Împărtășește cu prietenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *