marți, februarie 20

Sub semnul prieteniei, facem „PAŞI PRIN VIAŢĂ”

poza emisiunea Mariei
sursa foto: https://www.facebook.com/PASIPRINVIATA.carte.MarinaBadulescu

Cu aceste cuvinte începe descrierea, pe canalul youtube, a interviului pe care Maria Gheorghiu l-a realizat cu mine şi cu membrii Fundaţiei VOUĂ – Adrian „Bitză” Pătraşcu şi Vasile Mincu (noi, prietenii, îi spunem „Sile”) -, cei doi fiind principalii „vinovaţi” pentru faptul că am scris şi publicat cartea. Recunosc, întâi m-au convins că pot să scriu acest prim roman, apoi m-au pus la treabă.

Uneori pierd şirul anilor de când o ştiu pe Maria Gheorghiu. Pentru că i-am cunoscut mai întâi vocea, ascultând-o la radio când cânta în Cenaclul Flacăra. Mai târziu i-am cunoscut şi chipul. Apoi am vorbit cu ea la telefon, de multe ori, în perioada când lucram (şi) la Crucea Roşie, invitând-o la evenimente ale acestei organizaţii. Iar după alţi ani, am cunoscut-o „de-adevăratelea”, într-un studio al Radio România, când înregistra o emisiune pentru Bucureşti FM. Cred că acea întâlnire dintre noi a avut o semnificaţie aparte în relaţia de prietenie care ne leagă.

Am început să merg foarte des la spectacolele ei, să stăm de vorbă la telefon, să ne întâlnim. Dincolo de Maria – artista cu mult talent şi de Maria – jurnalistul radio, am descoperit „omul” Maria – o persoană caldă, sinceră, prietenoasă. Pe parcurs, i-am cunoscut şi fiica, apoi i-am cunoscut ginerele.

Când i-am spus că scriu/pregătesc un roman, Maria m-a întrebat: „Când va fi gata? Trebuie neapărat să vii şi să vorbeşti despre asta în emisiunea pe care o realizez!”. Aşa că în 25 octombrie 2019, cu trei săptămâni înainte de lansarea romanului „Paşi prin viaţă”, a fost difuzată, la Bucureşti FM, emisiunea „Întâlniri capitale” în care am fost invitaţi eu, Bitză şi Sile.

La înregistrarea emisiunii a fost o atmosferă pe care îmi e greu s-o descriu în cuvinte, dar încerc: veselie, bună dispoziţie, glume, râs în hohote, două degete ridicate – ca la şcoală – când unul sau altul voia să intervină… Cum să fie altfel când doi dintre invitaţi fac parte dintr-un grup umoristic? Cert este faptul că la finalul emisiunii, Maria ne-a spus că i-am uşurat foarte mult munca/treaba. Şi i-am „smuls” promisiunea că va scrie şi ea o carte! Dar m-a asigurat şi că va fi prezentă la evenimentul lansării, chiar dacă în aceeaşi seară avea un concert în alt oraş decât Bucureşti. Şi a venit!

Trebuie sa precizez că Maria m-a rugat să aleg trei prieteni artişti care să „apară” în emisiune, întrucât aceasta include şi trei „pasaje” muzicale. I-am ales pe ea (Maria), pe Leo Iorga (care atunci trăia, dar era într-o fază avansată a bolii numită cancer…) şi pe Gabi „Guriţă” Nicolau.

Dar, decât să vă povestesc, mai bine vă las să urmăriţi filmarea emisiunii „Întâlniri capitale”.

Îţi mulţumesc din suflet, Maria, pentru invitaţia în această emisiune! Îţi mulţumesc şi pentru faptul că nu doar ai venit la lansarea cărţii, ci ai şi cântat, aducând emoţie şi bucurie în sufletele tuturor, aşa cum numai tu ştii s-o faci!

poza cu Maria la lansare
sursa foto: https://www.facebook.com/PASIPRINVIATA.carte.MarinaBadulescu

Interviul poate fi urmarit in linkul de mai jos.

Apreciază si Împărtășește cu prietenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *