duminică, octombrie 1

Social

SocialDe peste 20 de ani (poate chiar 25, nu mai ştiu exact), sunt implicată în diferite programe sau campanii umanitare derulate de ONG-uri a căror activitate este legată de copii, de sănătate, de educaţie, de ajutorarea persoanelor defavorizate. Implicarea mea a fost, la început, ca ziarist (la cotidianul AZI) care transmitea mai departe, prin cuvinte scrise şi publicate, mesajul acestor ONG-uri. Ulterior, am devenit voluntar şi susţinător la o astfel de ONG, apoi la alta (nu, n-am greşit când am scris „o astfel”, pentru că ONG înseamnă organizaţie neguvernamentală, deci este un substantiv de genul feminin). După nişte ani, chiar am lucrat – cu o jumătate de normă – la o altă ONG. De fapt, la cea mai mare organizaţie social-umanitară din lume, cu filiale în toate continentele. În prezent, sunt susţinător şi voluntar al mai multor ONG-uri.

Participând la astfel de programe şi campanii social-umanitare, am înţeles mai bine ce înseamnă munca într-un domeniu caritabil. Sau, mai bine zis, susţinerea acestor ONG-uri al căror scop este de a face bine oamenilor de lângă noi, de a aduce bucurie pe chipurile lor. Nu vă puteţi imagina cât de mare este satisfacţia că ai putut întinde o mână de ajutor cuiva, iar acest lucru a dat rezultate.

Vă invit şi vă încurajez să susţineţi astfel de ONG-uri, chiar şi prin simpla donare a unui procent din impozitul pe venit. Nu vă costă nimic, doar vă puteţi da acceptul ca 3,5% din banii care deja v-au fost reţinuţi pe statul de plată ca impozit pe venit să fie direcţionaţi către o astfel de organizaţie neguvernamentală, prin completarea fomularului 230 al ANAF. Eu fac acest lucru de mulţi ani şi mă bucur când văd că ONG-urile pe care le-am susţinut de-a lungul anilor au succes, se dezvoltă şi, mai ales, dau rezultate pozitive în domeniul social-umanitar.

E atât de uşor să facem bine altora, fără să ne coste nimic. Important e să ştim că putem face bine şi să vrem să facem bine persoanelor care au nevoie de o mână întinsă pentru a-i ajuta. 

Apreciază si Împărtășește cu prietenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *